- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ביהמ"ש חייב אישית בעל חברה ל"חילוץ" בעלי יחידת הנופש שפעל בחוסר תום לב
לפסק הדין בעניין וסילבסקי נ' שחף לבן תיירות ונופש בע"מ ואח'
בית משפט השלום בת"א חייב באופן אישי בעל חברה לפצות בני זוג להם הבטיחה החברה שבבעלותו לרכוש את יחידת הנופש שלהם ולשאת בתשלומי אחזקתה, וקבע, כי מסך ההתאגדות לא ישמש מחסה למי שמבצע תרמית והונאה אגרסיבית כגון זו.
בני זוג, תושבי רעננה, ביקשו "להיפטר" מיחידת הנופש שבבעלותם. במהלך מפגש של חברת "שחף לבן", שמטרתו המוצהרת היתה רכישת הזכויות ביחידת הנופש, נחתם בין הצדדים הסכם הרכישה. למרות זאת, לימים התברר, כי בני הזוג היו קורבן להונאה, שכן החברה כלל לא רכשה מהם את יחידת הנופש והם המשיכו לשלם את עלות אחזקת היחידה תוך שהחברה התחמקה מכל אחריות בנושא, בין היתר באמצעות סגירתה. בני הזוג הגישו תביעה כנגד החברה וכנגד בעליה, לביטול ההסכם ולהשבת סך של 43,372 שקלים בגין ההוצאות על יחידת הנופש.
לטענת התובעים, הליך החתימה על ההסכם נעשה תוך מסע שכנועים אגרסיבי, שימוש באיומים, כפייה והסחת דעת, וכי בעלי החברה חסו תחת החברה על מנת לפעול בצורה בלתי חוקית, במטרה להעשיר את עצמם תוך ניצול מצוקת התובעים.
השופט מנחם קליין קיבל את התביעה כנגד החברה ובעל החברה וקבע, כי דין החוזה להתבטל וכי התובעים זכאים לקבלת מלוא סכום התביעה מאת בעל החברה. נקבע, כי במסמך של המועצה הישראלית לצרכנות אותו צירפו התובעים, מתוארת התנהלות חברות שונות שהיו בבעלות הנתבע, ופגיעתן באזרחים רבים, כאשר על אף שנפסקו לטובת אותם אזרחים פיצויים, לא יכלו לקבלם מאחר והחברות הללו תמיד הסתתרו תחת מסך ההתאגדות. נפסק, כי הנתבע, בחסות החברה, פעל בחוסר תום לב ופגע בעקרונות היושר והצדק. החברה, כך נקבע, "דגה" את התובעים בכדי למכור להם חלום, לאחר שרצו להיפטר מיחידת נופש והונתה אותם, והתנהלות זו מצדיקה הרמת מסך החברה וחיוב בעל החברה באופן אישי.
"תחום שיווק יחידות הנופש קנה לו שם רע בשל שיטות השיווק האגרסיביות שהוכנסו בה. הרוויה הגדולה בשוק הולידה מצב בו קמים להם גופים שכעת, תחת לשווק ולמכור יחידות הנופש לצרכנים, פונות ל"נישה" חדשה- מתן פתרונות ו"חילוץ" של בעל יחידת הנופש, כששוב מופעלים שיטות שיווק לא מקובלות ואגרסיביות בכדי לשכנע לקוחות לחתום על הסדר שמטרתו "לחלץ" את בעל יחידת הנופש, אך מביאות בדיוק לתוצאה הפוכה", ציין השופט.
לפסק הדין בעניין וסילבסקי נ' שחף לבן תיירות ונופש בע"מ ואח'
למדור: תאגידים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
